طرح نامه “اربعین بستر ظهور”
پیشگفتار:
رهبرمعظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی):
به شما برادران عزیز عرض میکنم این است که این مراسم را هر چه میتوانید و هر چه میتوانیم، باید پُربارتر و معنویتر کنیم؛ معنا و مضمون این مراسم را باید روزبهروز بیشتر کنیم؛ اهل فکر، اهل فرهنگ، اهل اقدام فرهنگی و فکری، برای این حرکت عظیم بنشینند برنامهریزی کنند. امروز هدف هر مسلمان باید ایجاد تمدّن اسلامی نوین باشد؛ ما امروز این را میخواهیم. ملّتهای اسلامی ظرفیّتهای عظیمی دارند که اگر از این ظرفیّتها استفاده شود، امّت اسلامی به اوج عزّت خواهد رسید؛ ما باید به این بیندیشیم، به این فکر کنیم؛ ایجاد تمدّن عظیم اسلامی، هدف نهایی ما است.
بیانات در دیدار جمعی از موکبداران عراقی ۱۳۹۸/۰۶/۲۷
رهبرمعظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی):
خب، ما به یک حرکت عمومی به سمت آن چشمانداز نیاز داریم؛ باید یک حرکت عمومی در کشور راه بیفتد؛ البتّه این حرکت وجود دارد منتها بایستی انضباط پیدا کند، سرعت پیدا کند و پیشرفتش به سمت آن چشمانداز محسوس باشد. این حرکت طبعاً با محوریّت جوان متعهّد است؛ جوانهای متعهّد، محور این حرکتند…
این به عهدهی جریانهای حلقههای میانی است. این، نه به عهدهی رهبری است، نه به عهدهی دولت است، نه به عهدهی دستگاههای دیگر است؛ [بلکه] به عهدهی مجموعههایی از خود ملّت است که خوشبختانه امروز ما این را کم هم نداریم
بیانات در دیدار با دانشجویان در ماه رمضان۱۳۹۸/۰۳/۰۱
مقدمه :
سال ۹۹ از جهات مختلف سالی تعیین کننده است؛ از یکسو احتمال تشدید دمیدن دشمن بر کوره هایی از آتش اغتشاش و شورش برای سست نمودن اراده تحول در مردم و نیروهای انقلاب و از سوی دیگر مقدمات تشکیل یک قوه مجریه در فرآیند احتمالا ۸ ساله، تشدید بی کفایتی جریان دیوانسالاری فرسوده با تحریم ها و کرونا و نیز فرآیند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواهد بود. لذا با توجه به حساسیت ها و مخاطرات سال پیش رو، سال ۹۹ را می توان طلیعه خوبی برای شروع قدم هایی محکم در گام دوم انقلاب دانست اما این بدان معنا نیست که این مسیر را در زمینی هموار و جادهای صاف طی خواهیم کرد بلکه به یقین چالش ها و مشکلاتی پیش رو هست.
استکبار اگرچه امروز ضعیف شده اما پا برجاست و از نفس نیفتاده و در حال طراحی دسیسه هایی می باشد که محور اصلی آن هجمه بر روی مردم و رهبری می باشد. در مقابل این راهبرد عملیاتی دشمن باید طرحی را برنامه ریزی کرد که یک حرکتِ عمومیِ معقول و منضبط را در جامعه به سمت تمدن نوین اسلامی بدنبال داشته باشد که به نظر میرسد برای رسیدن به این مهم، اقدامات تبیین -گفتمانی با استفاده از ظرفیت ماه محرم و صفر به خصوص اربعین می تواند بسیار گره گشا باشد.
پیشینه:
به لحاظ تجربه عملیاتی این طرح تجربه موفقی را در ادوار گذشته داشته است. تجربه بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی در اربعین ۹۸ در اعزام حدود ۴۰۰ مبلغ و برپایی ۲۲ نمایشگاه در شهرهای مقدس نجف، کربلا و مسیرپیاده روی اربعین الگوی مناسبی است برای ایجاد یک حرکت عمومی توسط حلقه های میانی در تعبیر مقام معظم رهبری است تا سرانجام این حرکت عمومی کشاندن نسل جوان متعهّد به عرصهی مدیریّت کشور و گامی محکم در جهت تحقق دولت جوان حزب اللهی باشد.
مشابه اینچنین فعالیتهایی در اردوهای راهیان نور، اردوی های آموزشی بعثت و سلسله نشست های هفته مکتب انقلاب اسلامی نیز صورت یافته که مورد توجه و استقبال مخاطبان واقع شده است.
ضرورتها و ظرفیتها:
محرم و صفر همواره سیراب کننده ی محبت و معرفت جامعه ی شیعه و نگاهدارنده این جامعه در مقابل حوادث و توطئه ها و دشمنی ها در طول تاریخ بوده است. مکتب عاشورا، موسم بیعت همیشگی برای جهاد در راه خداست که می توان با استفاده از ظرفیت عظیم عاشورا و ذخیره گفتمانی مکتب انقلاب اسلامی (بعنوان امتداد عاشورا و زمینه ساز بودن عصر ظهور) تهدید های موجود (تحریم، کرونا، معیشت) را تبدیل به فرصت کرده و میدان را طوری طراحی کرد که با وجود آسیب ها و مخاطرات هجوم دشمن، این میدان تبدیل به رزمایشی گردد که مردم بخصوص جوانان را برای رفع مخاطرات به میدان کشاند.
اربعین حسینی با تکیه بر معارف انقلاب اسلامی می تواند مردم بخصوص جوانان را با نقش خود بعنوان موتور پیشران حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنافداه )آشناتر نموده ، موجب “ایمان افزایی متعهدانه” در میان مردم شده و گفتمان عمومی دولت خواهی اسلامی را که ادامه ی دولت خواهی حسینی است را در کشور مشتعل سازد و زمینه ها را برای تشکیل دولت جوان حزب اللهی در جامعه ، یعنی آزاد سازی خرمشهرهای در پیش و شتاب گیری حرکت انقلاب در گام دوم فراهم آورد. بر این اساس استفاده از این فرصت برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی یکی از وظایف مهم همه دلباختگان و دلسوزان انقلاب اسلامی می باشد که طرح حاضر در صدد هم افزایی مجموعه های همسو در جبهه انقلاب اسلامی است.
بیان مسئله:
محتوا و پشتوانه فکری اجرای این طرح بر محور کتب ده گانه مکتب انقلاب اسلامی که با تکیه بر اندیشه امامین انقلاب گردآوری شده است، خواهد بود.
مکتب عاشورا، موسم بیعت همیشگی برای جهاد در راه تحقق دولت الهی معصومین و تشکیل دولت حق فراگیر و پایدار است. عزاداران امام حسین علیه السلام با حسرت «یا لیتنا کنا معکم فنفوز فوزا عظیما» زمزمه می کنند. در این حماسه حسینی مردم باید به این فکر کنند اگر امروز امام حسین (ع) بود در کدام میدان حضور داشت و مردم را به فداکاری و انجام تکلیف در کدام میدان فرا می خواند.
در مکتب امام راحل(ره) که ادامه مکتب عاشوراست؛ انقلاب اسلامی ایران زمینه ساز ظهور و تشکیل همان دولت حق موعود است. در مکتب امام حاضر انقلاب اسلامی نیز، تشکیل یک دولت اسلامی پس از انقلاب، مقدمهی ساختن یک جامعهی نمونه و تمدن نوین اسلامی است. امروز نهضت امام حسین(ع) و کار ناتمام عاشورا به مرحله ی تحقق دولت اسلامی در ایران رسیده و به تبع آن زمینه سازی ظهور از طریق تحقق تمدن نوین اسلامی است.
اگر امام حسین(ع) بدنبال تشکیل دولت حق بود و اگر دولت حقِ حضرت حجت(عج) ، اتمام کار نیمه تمام امام حسین(ع) است و اگر انقلاب اسلامی مقدمه ظهور است و اگر این مقدمه پنج مرحله دارد و اگر الان در مرحله ی سوم هستیم پس امروز حضور و انجام تکلیف در این مرحله حضور در همان میدانی است که امام حسین (ع) در آن قرار دارد.
اکنون مسأله این است که چگونه با استفاده از فرصت اربعین می توان این مکتب فکری انقلاب را در روح و جان عاشقان اباعبدالله(ع) جاری نمود؟
اهداف:
- ایجاد الگوی علمی –فرهنگی مناسب برای یک حرکت عمومی در کشور بسمت جامعه اسلامی و تمدن اسلامی
- تعمیق و تفصیل پیوند ایمانی مردم به عاشورا و انقلاب اسلامی با استفاده از فرصت ناب اربعین برای اثر گذاری در پیشبرد انقلاب اسلامی
- زمینه سازی برای تحقق دولت جوان حزب اللهی (آزاد سازی خرمشهرهای در پیش)
سیاستها و رویکردهای اصلی:
۶/۱- رویکرد ترویجی برای آشنایی و ایجاد عزم و امید عموم مخاطبان با اندیشه راهبردی مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) :
- برگزاری نشست های رسانه ای در رسانه ملی و خبرگزاری های مرتبط
- ارائه محتوای بسته های فرهنگی و تبلیغی برای توزیع در سطح کشور
- تولید محتوای رسانه ای جهت انتشار در فضای مجازی (ایتا،آپارات، اینستاگرام و…)
- برپایی نمایشگاه های «اربعین بستر ظهور» در اماکن و آستان های متبرکه ، دانشگاه ، حوزه هیئت ها، گلزار شهدا و… با رعایت پروتکل های بهداشتی
- اعزام سخنران به برخی از هیئات، مساجد و حسینیه ها با توجه به ظرفیت های موجود.
۶/۲- رویکرد علمی – تبیینی:
- برگزاری جلسات توجیهی و ترویجی و دوره های آموزشی روایت تابلو های اربعین برای مستعدین و موثرین
- برگزاری همایش و نشست های علمی تخصصی (الگوی تمدن نوین اسلامی، الگوی کار فرهنگی اربعین)
- عرصه های همکاری و هم افزایی:
- برنامه های فشرده توانمندسازی و آموزشی (حضوری یا مجازی)
- فضاسازی مناسب برای برپایی نمایشگاه اربعین بستر ظهور
- همکاری در برگزاری نشست ها و همایش های علمی تخصصی
- همکاری برای ساخت محصولات رسانه ای
- پشتیبانی از اعزام اساتید، مبلغان و راویان
- اطلاع رسانی و همکاری در پوشش رسانه ای
- چاپ جزوه های آموزشی و محتوا های مورد نیاز
همکاری جهت تهیه و انتشار ویژه نامه ها و بسته های فرهنگی
زمان:
این طرح در بازه زمانی محرم و صفر ۹۹ و در صورت استقبال و امکان استمرار آن در طول سال در محل های مورد نظر سازمان ها و نهادهای عضو قابل اجرا می باشد.
اماکن:
در اولویت نخست در صورت باز بودن مرز و امکان حضور زائران در عتبات عالیات، کلیه برنامه های ترویجی و علمی نظیر نمایشگاه ها و نشست های علمی در شهرهای نجف و کربلا و موکبهای بین راه اجرا خواهد شد. در صورت بسته بودن مرزها، نظر به فعالیت این بنیاد در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، تهران، البرز، قزوین، زنجان، قم و کرمان در ایام هفته مکتب انقلاب اسلامی سال گذشته، این مجموعه توانایی دارد بواسطه ارتباطات و دفاتر موجود خود در استانهای مذکور اجرا برنامه نماید. در غیر استانهای مذکور نیز اجرای برنامه و فعالیت منوط به همراه سازی ها و ظرفیت هایی است که توسط کمیته ارتباطات ایجاد خواهد شد.