اولین نشست مجازی مسئول بنیاد با رابطین و فعالین استانی

به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی، جلسه اول نشست مجازی مسئول بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی با رابطین و فعالین استانی در ۵ اردیبهشت سال ۱۳۹۹ برگزار شد.
در این جلسه که حدود ۲۵۰ نفر از فعالین بنیاد حضور داشتند، حجت الاسلام و المسلمین علی ثقفی مسئول بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی به مسئله انتخابات و لزوم کار تبلیغی برای حضور حداکثری و اصلح توسط مردم پرداختند.
علی ثقفی در ابتدا شرایط امروز را با دهه های قبل پردختند و گفتند:
امسال سال خیلی مهمی است. یک نگاهی بیندازیم به شرایطی که انقلاب پشت سر گذاشته در طول چهار دهه، جنگ را پشت سر گذاشت، مسائل و چالشهای دهه هفتاد را سپری کرد، در دهه هشتاد یک حرکت و خیزش و بیداری و یک جوششی شکل گرفت و در دهه هشتاد حرکتی را شاهد بودیم و امیدواریهایی پیدا شد، هم به دلیل کمی تجربه جریان انقلاب، و هم به سبب تلاش جریان واگرا نسبت به انقلاب، که همراه شد با انقلاب، و بعداً بعضی از انقلابیون سطحی و سست ریشه به آنها پیوستند، و بالاخره یک مقاومتی در برابر تحول دهه هشتاد در درون کشور شکل گرفت و پیوند خورد با نظام سلطه، جریان بیرونی، و انقلاب دچار فرسایش و سایشهایی شد. ما در دهه هشتاد دچار یک چالشی شدیم و بدین ترتیب چهل سال از انقلاب سپری شد، با دستاوردهایی و مشکلاتی و تأخیرهایی. تا رسیدیم به گام دوم انقلاب.
ایشان افزود: امروز در برابر یک اتفاق بسیار مهم، بسیار تعیین کننده و سرنوشتساز، به نام انتخابات ریاست جمهوری قرار داریم. این انتخابات برای همه حساس است، هم نیروهای انقلاب متوجه شدهاند که اگر قوه مجریه، این قوهای که توان زیادی را انقلاب به او واگذار کرده، اگر دست خارج بشود، چه اتفاقی میافتد و همچنین دشمنان متوجه این مسئله شدهاند.
مسئول بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی در مورد استفاده از این فرصت تاریخی انتخابات ۱۴۰۰ و لزوم بهره گیری از آن گفت:
ما در سال ۱۴۰۰ در برابر یک دو راهی هستیم. من خواهش میکنم بحث را آماده باشید از یک زاویه دیگری ببینیم. آن زاویهای که به نظر ما رهبر معظم انقلاب انتظار دارد که نیروهای انقلابی، نیروهای اهل فکر، اهل توجه، اهل تشخیص، از این زاویه، از این مجرا وارد انتخاب شوند و الا انتخابات در همه عالم هست، شور و هیجان دارد، فعالیت دارد، تلاش دارد، عرق ریزان دارد، زنده باد و مرده باد دارد و موافق و مخالف دارد. همین جا هم اتفاق افتاده در دو ماه آینده هم این اتفاق برای ما خواهد افتاد. ولی آنچه که مهم است این است که ما با توجه به مسیر حرکتی که داریم، و خصوصیاتی که انقلاب اسلامی دارد، چه نوع حرکتی، حرکت مطلوب و درست برای این اتفاق هست؟
ما یک فرصت تاریخی داریم. این فرصت میتواند در نقطه مقابل، یک تهدید خطیر هم باشد، اما چه تهدیدی و چه فرصتی؟ فرصت اینکه ما بتوانیم در گام دوم یک پیشرفت شتابنده تضمین شده داشته باشیم. یا اگر نباشد، تهدیدی که وجود دارد، این است که ما همان روند کند و بطئی چهل سال گذشته را نسبت به ظرفیتی که انقلاب اسلامی دارد، بخواهیم ادامه دهیم.
ثقفی در مورد تهدید اصلی انقلاب که لازم است جوانان وارد میدان شوند و آن را مرتفع نمایند، تصریح کرد:
این ما هستیم که میتوانیم به این حرکت شتاب دهیم که در رسیدن به اهداف دچار تأخیر نشویم و میتوانیم به گونهای عمل بکنیم که بعد از یک مدتی، یک سری تهدیدها، یک سری آفات، یک سری نارضایتیها، یک سری دلزدگیها پیدا بشود. به نظر بنده امروز تهدید این است. و این چیزهایی که به عنوان تهدید مطرح میکنند، اینها قابل جمع کردن است. و هیچ شرایطی نمیتواند انقلاب اسلامی را با این قدرت و اقتداری که ما میبینیم و افقی که به هدایت رهبری میتوانیم ما هم ببینیم، این حرکت انقلاب را تحت الشعاع قرار دهد.
حداقل برادران عزیز! بنده نگران این چیزها نیستم. بنده نگران این هستم که این فرصت تاریخی که پیدا شده، این فرصت را نتوانیم استفاده کنیم و این فرصت از چه طریقی و از چه مسیری اتفاق میافتد؟ از مسیر نقش آفرینی تعیین کننده مردم که باید مبتنی بر تحول در مردم باشد. انتخابات ۱۴۰۰ صحنهای است برای تحول مردم و این شدنی است.
ثقفی در ادامه به لزوم پایبندی به مراحل ۵ گانه انقلاب و جامعه و تمدن اسلامی پرداختند و افزودند:
یکی از مبانی جهتگیری است که انقلاب اسلامی الان در نظر دارد. جهتگیری به سمت جامعه نمونه اسلامی و تمدن نوین اسلامی. اتفاقی که به واسطه تحقق این دو خواهد افتاد، پدیدههای زشتی که امروز چهره جامعه بین الملل و کشورهای اسلامی را مشوه کرده و آلوده و زشت کرده، اینها رخت خواهد بست؛ جنگ، فقر، فساد، و اقسام تباهیهایی که در جوامع اسلامی وجود دارد و آسیبهایی که در جامعه خودمان هم هست.
این یک مطلب که مطلب بسیار مهمی است. ما جهت را گم نکنیم ما نمیخواهیم در این انتخابات بر یک جریان دیگر غلبه بکنیم، اگر این غلبه در جهت این جهتگیری عمومی و کلی است خوب است، بعد این جهتگیری را درست تنظیم میکند، با قدرت تقویت میکند، خوب است. اما اگر دست و پا بزنیم و فرض کنید مثلاً قدرت اجرایی بسیار مهم کشور را از دست این جریان واگرای غربزده سست ایمان بگیریم و بعد همین! این معلوم نیست در آن مسئله که گفتیم یعنی در آن پیشرفت شتابنده به سمت جامعه نمونه و تمدن، ما را خیلی یاری کند، مشکلاتی خواهیم داشت.
این استاد برجسته حوزه و دانشگاه به بررسی نقش مردم در رفع موانع پرداختند و محور اصلی را مردم برشمردند و گفتند:
چه جریانی باید بیاید در میدان تا بتوانیم با این چالش انقلاب در آن جهت حرکت به سمت تمدن و جامعه اسلامی حرکت بکنیم؟ اینجاست که مسئله مردم مطرح است.
ببینید! مسئله اصلی ما، مسئله مردم هستند. ما در آن چالش، در آن حرکت به سمت اهداف مسئلهمان مردم هستند. ما با نگاه سیاسی هم کار نداریم. حضور مردم، میل مردم، اراده مردم، عزم راسخ مردم، اینهاست که مورد توجه ماست. در همه تحولات، این کلمه تحول را داشته باشید، جنبشهای گوناگون اجتماعی نقش مردم، نقش معیار است. و گسترش یک تحول. ما امروز در معرض و در مظان گسترش تحول انقلاب اسلامی هستیم. ما میخواهیم به تحول در دولت اسلامی برسیم، و بعد حرکت کنیم به سمت تحول جامعه اسلامی و تمدن اسلامی.
علی ثقفی در انتها به تبیین وظایف نیروهای مرتبط با بنیاد پرداختند و در چند حوزه آنها را تبیین کردند. ایشان افزود:
بنابراین، به نظر ما شرایط مساعد است، تا میتوانید باید این مساعدت شرایط را برای همه نیروها بگویید و اصلاح کنید روش آن را. آنهایی که میخواهند بیایند برای مردم کار کنند گرفتار مسائل فرعی نشوند، گرفتار جنگهای روانی و این مشکلاتی که در صحنه ایجاد میکنند نشوند، هر روز یک حرفی را میاندازند وسط میدان، ما بدویم دنبال آن که چطور خنثی کنیم! ما میتوانیم با هوشیاری و با بصیرت براساس این هندسهای که رهبر معظم فرمودند در این سالهای اخیر که انشاءالله در جلسه دیگری توضیح میدهم، خواهیم توانست از همین فرصت دو ماه استفاده کنیم.
ایشان در ادامه چند کار را به عنوان مقدمه ورود به کار تبیینی در انتخابات بیان کردند:
یک) کمربندها را ببندیم، امروز روز جهاد و روز عملیات است. امروز روز اثرگذاری است، امروز میتواند روز پایان غمها و غصهها باشد، نگاه کنید به دو دهه گذشته ببیند چه برسر انقلاب آمد! حالا دهه هفتاد را کاری ندارم، همین دو دهه اخیر. چقدر ما مشکل پیدا کردیم! چقدر غصه خوردند، چقدر فرصتها از دست رفت! ما باید کمربندمان را ببندیم، باید آماده این کار باشیم.
هر کار دیگری را در فرع قرار دهید. هر کار دیگری را کنار بگذارید. این را بگذارید مسئله اصلیتان. میتوانید مرخصی بگیرید، میتوانید کارهایتان را کم بکنید، بیایید در این میدان و شبانه روز کار کنید.
دو) اصلاً از کمی عِدّه و عُدّه نگران نباشید، اصلاً معادلات تحولات اجتماعی الهی اینها نیست. چیز دیگری است که عرض خواهم کرد.
سه) هرچه میتوانید همراهسازی کنید، آدمهای مؤثر را با این فکر همراه بکنید.
چهار) هدف، اعماق مردم، تأثیرگذاری روی مردم، که این را عرض خواهم کرد چگونه. چون اینجا مهارتها و پیچ و خمهایی دارد که باید اینها را در جلسه آینده توضیح داد.
در خاتمه به تعدادی از سوالات رابطین نیز پاسخ داده شد.